/

 

 

Onze missie

Duizenden kinderen in Nederland zijn vanwege uiteenlopende omstandigheden uit huis geplaatst. Ze komen op vaak jonge leeftijd terecht in gesloten instellingen of bij jeugdzorg. Vaak door problemen in het gezin, een verstandelijke beperking en/of complexe gedragsproblematiek. De eerste fase van hun leven begint daardoor moeizaam en de toekomst lijkt uitzichtloos. Stichting Toekomstgeluid ziet het als haar maatschappelijke taak om ondersteuning te bieden in deze moeilijke periode. Want juist de eerste levensfase van een kind legt de basis voor later. 


In een tijd van bezuinigingen worden zorginstellingen gedwongen vooral primaire zorg aan te bieden. Er is daardoor steeds minder tijd en ruimte voor een zinvolle dagbesteding en culturele activiteiten. De vraag naar afleiding van dagelijkse problemen blijft echter onverminderd groot. Om kinderen niet de dupe te laten worden, willen we een oplossing bieden. Muziektherapie blijkt één van de meest effectieve manieren om trauma's te verwerken. Daarnaast is samen muziek maken ook een leuke, leerzame en sociale activiteit. 


Stichting Toekomstgeluid biedt kinderen de mogelijkheid talenten te ontdekken en ontwikkelen middels muziektherapie. Ondersteund met professionele begeleiding en coaching bepalen ze daarbij hun eigen weg. Door het schrijven van persoonlijke teksten, een zelf gemaakt lied en videoclip, krijgen kinderen een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Op deze wijze vullen we 'het lege rugzakje' van deze kinderen met kennis en kunde, om weer hun weg te kunnen vinden in de maatschappij. 


Download onze flyer voor meer informatie!


Ervaringen (uit eerdere projecten):

"Het bijzondere aan het muziekproject is dat dit voor jongeren een speciale periode is waarin ze 4 maanden lang worden gestimuleerd door een muziekdocent om hun talenten te ontplooien".

Gerry Nutters Directeur Pro Intermetzo Kind, Jeugd en Onderwijsbegeleiding


"Ik heb met heel veel plezier samengewerkt met Marcus tijdens de project bijeenkomsten. Het is mooi om te zien dat elk individu een eigen ontwikkeling doormaakt gedurende het project. Voor de een die nog nooit wat muzikaals heeft gedaan gaat er een nieuwe wereld open, voor de ander biedt het de mogelijkheid om zangkwaliteiten nog verder te verbeteren. Marcus gaat op een leuke en ontspannen manier om met de jongeren. Ook krijgen de jongeren de ruimte voor eigen ideëen. Samen komen ze tot een mooi resultaat en is iedereen een ervaring rijker!" 

Michiel Vande Putte Groepsbegeleider de Hondsberg

"De jongeren waren erg enthousiast over de met Marcus opgenomen videoclips. Het was voor hen een speciaal moment waarbij ze zich mochten laten horen en het gevoel hadden even niks te 'moeten'. Erg leuk was dat op een professionele manier en met professionele apparatuur aan het project werd gewerkt. De mogelijkheid hebben wij anders niet. De jongeren waren erg gemotiveerd en supertrots op het resultaat. Hun zelfwaardering heeft een boost gekregen." 

Jeroen van Lieshout Cliëntenraad de Hondsberg/Zorgbelang Brabant

"Toekomstgeluid is een superleuk project om aan mee te doen! Het is voor mij een kans om misschien ooit een bekende zangeres te worden". 

Desteny, 15 jaar, deelnemer project de Hondsberg


"Super mooi en goed nummer. Keer op keer raakt het me omdat je dan automatisch terug denkt aan de tijden die ik met die mensen heb meegemaakt. Het laat herinneringen achter!!!"

Monica, deelnemer project De Hondsberg


"Bij Toekomstgeluid mag ik mijn eigen beats maken. Supercool natuurlijk!". 
Matthew, 11 jaar, deelnemer project de Hondsberg