/

 

 

Het Project

Stichting Toekomstgeluid biedt vernieuwende therapeutische muziekprojecten aan voor kinderen van 9 tot 18 jaar, verblijvend in (gesloten) jeudinstellingen in Nederland. We richten ons op kinderen met een verstandelijke beperking en/of (complexe) gedragsproblematiek (autisme, ADHD, Borderline e.a.). Muziektherapie blijkt één van de meest effectieve manieren om trauma's te verwerken. Daarnaast biedt het hulp en ondersteuning bij sociale vorming en terugkeer in de maatschappij.

Tijdens onze projecten gaan de kinderen samen met een team professionals (docent, muziekproducent, cameraman en jongerenwerker) aan de slag met hun persoonlijke verhaal. Zij worden 4 maanden lang gedurende 8 workshops intensief begeleid bij het maken van persoonlijke teksten, zelf geschreven muziek en een videoclip. 

Artikel in Groot Eindhoven (d.d. 21 december 2016):Het Team

Rob Vosters 

Functie: voorzitter

Rob Vosters is actief als ondernemer in de vastgoed sector. Voor stichting Toekomstgeluid houdt hij zich actief bezig met de organisatie en fondsenwerving. Muziek is altijd een passie voor Rob geweest. Zo speelt hij al sinds jonge leeftijd saxofoon en is hij jarenlang DJ geweest.  


Helga Pothof 

Functie: penningmeester

Helga Pothof is actief als zelfstandig adviseur op het gebied van financiën en administratie. Vanuit deze expertise zal zij zich actief inzetten als penningmeester voor Stichting Toekomstgeluid. 

Malika Saidi 

Functie: secretaris

Mr. Malika Saidi is ondernemer, juridisch- en strategisch adviseur. Daarnaast is zij moeder van 2 jonge kinderen en hoopt op deze manier bij te kunnen dragen aan de toekomst van kinderen die de kansen op een goede zelfontplooiing tot nu toe hebben gemist. Vanuit haar expertise, netwerk en ervaringen zal zij de stichting versterken.


Marcus Krielen 

Functie: docent workshops, oprichter/initiator stichting Toekomstgeluid

Marcus Krielen tourde internationaal als muzikant, componeert en produceert muziek, soundFX en jingles voor bands, videogames en multimedia producties. Sinds 2010 is hij muziektherapeut voor diverse instanties, stichtingen en scholen. In 2015 wordt op zijn initiatief stichting Toekomstgeluid opgericht. Met ruim 15 jaar ervaring als HBO gediplomeerd docent begeleidt hij (didactisch verantwoord) jongeren bij het schrijven van teksten en muziek.


Harry van Hoof

Functie: ambassadeur

Als dirigent van o.a. het Metropole Orkest en als componist/arrangeur heeft Harry van Hoof een indrukwekkende carrière opgebouwd in de muziek- en tv-wereld. Vanaf de jaren '70 is Harry van Hoof een bekend persoon door zijn werk met o.a. Ramses Shaffy, Willeke Alberti, Paul de Leeuw, Rob de Nijs, André Hazes en vele anderen. Ook was hij vanaf 1972 tot 1996 vaste dirigent bij het Eurovisie songfestival. Harry van Hoof zet zich als ambassadeur in voor stichting Toekomstgeluid.   


Arthur de Reus

Functie: ervaringsdeskundige

Ervaringsdeskundige Arthur de Reus heeft een uitzonderlijk creatief talent en is assistent bij de workshops teksten schrijven en muziek componeren. 


Ons team wordt gedreven door enthousiasme voor hetzelfde ideaal: de verbinding die muziek tot stand brengt. Ontdek wie we zijn in onze fotogalerij!